No mutta niinhän siinä kävi, että kun sain kolautettua Puolangan näyttelyn ilmoittautumislomakkeen postilaatikkoon, suunnilleen samaisella kolautuksella alkoi Lakun elämänsä ensimmäinen karvanlähtöaika, ja sen Laku päätti suorittaa nopeasti ja loppuun asti.
Ei olisi tehnyt mieli harjata koko koiraa, vaan uskoa että siten karvat olisivat pysyneet hieman pidempään, mutta turha oli toivo, ei tarvinnut kuin Lakun ja Ellin pyöräyttää pikku matsi olohuoneen vasta imuroidulla lattialla ja kas kummaa, olohuoneen lattiaa koristi "koirankarvakokolattiamatto".
Tympeänä jatkoin Lakun harjaamista ja olohuoneen imurointia, kunnes Lakun varustus vastasi talviturkin jälkeen lähinnä bikineitä.

Oulaisten näyttelyssä toukokuussa Laku oli tuomarin mielestä "löysä" vähän joka puolelta, nyt minulla olisi Puolangalle näytille vietävänä löysä ja karvaton koira (en nimittäin uskonut että parin kuukauden aikana löysyys olisi kadonnut yhtä äkkiä kuin karvat).

Puolangan näyttely oli 14.8 ja sinne oltiin tehty treffit Mervin, Veeran ja Ässän kanssa, joka yllätys, yllätys saapui myös aika kevyessä asusteessa.
Tuomari oli Tuula Pratt ja oikein mukavasti ja positiivisesti kertoili arvostelut.

Ässä esiintyi taas mallikkaasti, oikein hyväkäytöksinen ja hienoluonteinen nuoriherra, sai arvosanaksi Hyvän eli H, kasvattaja oli oikein tyytyväinen ja ylpeä.

Isänmaallista sakkia tämä meidän nuoriso, sininen on kaunis väri ja sen sai myös Laku, eli Hyvä H myös Lakulle.
Heti ensimmäiseksi tuomari naureskeli hyväntuulisesti meille "teillä taitaa sitten karvat olla kotona pussissa..." Loput tuomarin kommentit löytyvät Lakun omalta sivulta.
Aivan asiallisesti meni Lakun esiintyminenkin, vaikka sitä ei oikein touhu kiinnostanut, enemmän taas muut koirat ja erityisesti kaverit Ässä ja Uula.

Näyttelypäivästä jäi lopulta oikein hyvä mieli, ilma oli loistava ja niin myös seura, eikä karvattomien koirien saamia arvosteluja voinut mennä moittimaan, ne olivat Hyvät. Nyt kuitenkin jäämme näyttelyhommista hieman tauolle ja lueskelemme vasta pakkasten aikaan pimeimpinä talvi-iltoina Koiramme-lehden näyttelyt-osiota. Tiedä vaikka veisin Ellin näyttelyyn...